Steektrappen

De steektrap als trap naar de zolder of een vide. Steektrappen zijn hier bij uitstek voor gemaakt. Omdat het rechte trappen zijn die steil geplaatst kunnen worden zijn het handige trappen om verdiepingen met elkaar te kunnen verbinden.

Ga je een steektrap kopen? Let er dan op dat deze trappen op de juiste manier gemaakt zijn. Dat betekent dat de treden van de houten steektrap vastgeschroefd moeten zijn aan de steilen. Alleen dan ben je verzekerd van een goedgekeurde en veilige trap.

Verschillende houten steektrappen

Er zijn verschillende maten beschikbaar voor de houten steektrap. Er is een trap van 6 treden tot en met 17 treden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in klimhoogte en opberg hoogte. Om ervoor te zorgen dat je de goede trap uitkiest hebben we een handige maattabel gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je de goede trap uitkiest. Kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan gerust. We helpen je graag de juiste steektrap te kiezen.

Zoals gezegd zijn de steektrappen verkrijgbaar in verschillende maten. We leveren ze daarnaast in verschillende houtsoorten. Je kiest uit een beuken steektrap of uit een grenen steektrap. Hoewel ze beide even sterk zijn zit het verschil in de zwaarte en de nerving van het hout. Een grenen trap is lichter en heeft een grovere structuur ten opzichte van de beuken. De beuken trap heeft dus een fijnere nerf. Een grenen trap is iets makkelijker hanteerbaar doordat hij wat lichter is. De beuken trap oogt wat robuuster.

Wijze van bevestigen

Een steektrap mag los geplaatst worden. Wanneer je onze maattabel hanteert weet je zeker dat je dit veilig doet. Wil je meer zekerheid? We bieden bevestigingsrails aan met een bijpassende set haken. Bevestig de rail aan de zolder of aan de vide. Monteer de haken aan de steektrap van hout en je hebt een mooi systeem om de steektrap handig vast te maken. De bevestigingsrail en de set haken zijn verkrijgbaar in RVS of zwart.

Steektrap naar wens

Klanten van ons gebruiken de steektrap als handige trap voor een stapelbed. Of als trap voor een bibliotheekkast of boekenkast. Deze trap is hiermee ontzettend veelzijdig. Er is altijd een passende trap leverbaar. Wil je een houten steektrap op maat? Neem dan contact op met onze werkplaats. We kunnen je vast en zeker helpen!

Om de steektrap helemaal compleet te maken hebben we ook een leuning voor de houten trap. Deze leuning is verkrijgbaar in 100 cm of 150 cm, hierbij maakt het niet uit aan welke zijde van de houten steektrap de trapleuning geplaatst wordt.

Houten steektrap kopen bij Van Eldik Ladders

Wil je een steektrap kopen? Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je bij ons altijd de juiste zoldertrap vindt. Van Eldik ladders maakt sinds 1891 ladders en trappen. We weten daarom waar we het over hebben! Heb je een goede steektrap gevonden? Weet dan dat wij je 5 jaar garantie geven. Uiteraard zorgen we ervoor dat het product net zo mooi bij je wordt bezorgd als hij onze werkplaats verlaat. Is je orderbedrag hoger dan €150,- dan bezorgen we het zelfs gratis! Bedankt dat je hebt gekozen voor een Van Eldik Ladders product!