Heb je vragen dan kun je ons altijd bellen natuurlijk. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gevraagde items. Wellicht beantwoordt dit je vraag.

Vragen over houten ladders

Welk hout wordt gebruikt voor het maken van een ladder.

Voor onze ladders gebruiken we Oregon Pine, Southern Pine en Essenhout. De ladderbomen worden gemaakt van Oregon Pine of Southern Pine. Sporten worden gemaakt van Essenhout. Al het hout is duurzaam. 

Kan een houten ladder in de badkamer staan.

Een houten ladder kan prima in de badkamer staan. We hebben zelf getest met een houten ladder die onbehandeld was. Dat ging prima. Voor de badkamer hebben we een handige handdoekladder. Deze zijn net iets breder dan een normale ladder. Daardoor kun je handdoeken eenvoudig ophangen.

Zijn houten ladders geschikt voor buiten gebruik.

Een houten ladder kan buiten worden gebruikt wanneer deze is behandeld met lijnolie. Al onze ladders krijgen deze behandeling standaard. Voor het behoud van je ladder is het aan te raden om deze lijnolie-behandeling eens per jaar uit te laten voeren. Dat kun je bij ons laten doen. Bel ons voor een afspraak en de voorwaarden.

Hoe gebruik je een ladder van hout.

Houten ladders zijn veelzijdig in gebruik. Uiteraard worden ze gebruikt om te klimmen. Simpel tegen een muur of een boom. De uitschuifladders worden ook vrijstaand gebruikt. Deze ladders kun je in een zogenaamde A stand zetten. Een ladder zet je veilig neer met een paar basisregels. Zet de ladder tegen de muur. Zorg dat je tenen naar de ladder wijzen en evenwijdig zijn met het rustpunt van de bomen op de grond. Strek beide armen zodat ze een hoek hebben van 90 graden ten opzichte van je lichaam. Wanneer je nu met gestrekte armen de ladder kunt vastpakken staat de ladder goed. 

Wat kost een ladder van hout.

We hebben voor ieder wat wils. Een ladder van 6 sporten heeft u al voor 135,-. Daarna bepaald de lengte en het aantal delen wat de prijs is van je nieuwe ladder.

Hoe hoog moet een ladder zijn.

Dat is natuurlijk afhankelijk van de hoogte die je uiteindelijk wilt bereiken. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je niet op de hoogste sport kan staan vanwege de veiligheid. Een voorbeeld van de goede hoogte voor een ladder. Wanneer de afstand die overbrugt moet worden 6 meter is en je zet de ladder neer zoals we hebben beschreven in ” hoe gebruik je een ladder van hout” dan heb je een ladder nodig van 6,50 meter. Dit getal rond je vervolgens af naar boven. Twijfel je over de lengte van de juiste ladder? Bel ons gerust.

Hoe schuif je een ladder uit

De opsteekladder en reformladders zijn uitschuifladders. Deze ladders schuif je uit door het bovenste deel van de ladder omhoog te schuiven. Aan de bovenzijde van dit deel zitten haken. Deze haken vallen over de sporten van de ladder heen zodat het deel niet meer naar beneden kan zakken. Ze zijn beveiligd tegen te hoog opsteken door middel van een metalen stop. Wanneer je klaar bent trek je het bovenste deel met behulp van een touw eenvoudig los.

Levering in België

We zijn blij dat onze zuiderburen geïnteresseerd zijn in onze ladders en trappen. Daarom leveren we onze trappen en ladders graag in België. U kunt gewoon uw adres invoeren bij de bestelling. De producten worden dan binnen een paar dagen bij u afgeleverd. 

Vragen over zoldertrappen

Hoe plaats je een zoldertrap.

Uiteraard is het belangrijk dat de treden waterpas staan. Waterpas betekent dat de zoldertrap op een vlakke ondergrond staat. Zorg ervoor dat de steilen van de trap volledig vlak op de vloer staan. Wil je meer zekerheid? Neem dan een bevestigingsrail met een set haken. Hiermee haak je de trap vast. Monteer hierbij eerst de bevestigingsrail, zet vervolgens de zoldertrap waterpas en zorg dat hij vlak staat. Nu bepaal je waar de haken gemonteerd moeten worden. Teken dit af en monteer de haken. Nu haak je de zoldertrap eenvoudig vast.

Wat kost een zoldertrap.

We hebben al een zoldertrap voor 135 euro. Natuurlijk bepaald de lengte uiteindelijk hoeveel je zoldertrap kost. Twijfel je over de lengte van je nieuwe zoldertrap? Bel ons dan even. We helpen je graag.

Hoe moet ik de zoldertrap bevestigen

Uiteraard is het belangrijk dat de treden waterpas staan. Waterpas betekent dat de zoldertrap op een vlakke ondergrond staat. Zorg ervoor dat de steilen van de trap volledig vlak op de vloer staan. Wil je meer zekerheid? Neem dan een bevestigingsrail met een set haken. Hiermee haak je de trap vast. Monteer hierbij eerst de bevestigingsrail, zet vervolgens de zoldertrap waterpas en zorg dat hij vlak staat. Nu bepaal je waar de haken gemonteerd moeten worden. Teken dit af en monteer de haken. Nu haak je de zoldertrap eenvoudig vast.

Kan ik de zoldertrap verplaatsen.

Onze zoldertrappen zijn verplaatsbaar. Je zet ze los neer, waarbij het belangrijk is dat je ze goed en vlak neerzet. Het is mogelijk om de ladder vast te zetten. Neem daarvoor bij je bestelling een bevestigingsrail en een set haken mee. Hiermee zet je de trap niet definitief vast, je haakt hem eenvoudig los. Je hebt echter wel de zekerheid van een vast zoldertrap. De aanschaf van een extra bevestigingsrail is handig. Hiermee haak je de zoldertrap vast wanneer je hem opbergt.

Vragen over keukentrappen

Waar laat je keukentrappen.

De keukentrap is een inklapbare trap. Dat betekent dat hij niet veel ruimte in beslag neemt wanneer je hem opruimt. Hij past dus vaak in je kelderkast of in de bijkeuken. Heb je een wat grotere keukentrap berg hem dan op in de schuur of garage.

Wat is een keukentrap.

Een keukentrap is een handig hulpmiddel om je klus of huishoudelijk werk net iets makkelijker bereikbaar te maken. Doordat je een keukentrap uitklapt kun je dit werk veilig doen. We hebben meerder soorten keukentrappen. Een enkele keukentrap, een dubbele keukentrap die je van twee kanten kunt beklimmen en keukentrappen met een plateau. 

Wat is de keukentrap breedte.

Een keukentrap loopt altijd uit aan de onderkant. Dat betekent dat de onderkant breeder is dan de bovenkant. Daardoor heeft iedere trap zijn eigen breedte. Wil je advies? Bel ons dan even.

Wat kost een keukentrap.

Je hebt al een keukentrap voor 97 euro. Deze trap met drie treden mag je zelfs volledig gebruiken. Dat wil zeggen dat je op de bovenste trede mag staan. Uiteindelijk bepaald het type en afmeting de prijs van je nieuwe keukentrap.

Hoeveel treden heeft een keukentrap.

Keukentrappen worden geleverd van 3 treden tot en met 12 treden. Dat geldt voor alle soorten Van Eldik keukentrappen.

Wat is een goede keukentrap.

Je bepaalt zelf welke trap het beste geschikt is voor jou klus. Dat bepaald wat een goede keukentrap is. Wil je een plateau waarop je spullen kunt neerzetten? Wil je de trap van beide zijden kunnen oplopen? Of kies je voor een enkele keukentrap. Wil je advies? Bel ons, we zitten voor je klaar!

Is een keukentrap stevig.

Al onze keukentrappen zijn stevig. Dat is makkelijk gezegd natuurlijk. Gelukkig hebben we daarvoor normeringen die opgesteld zijn door de overheid. Al onze houten keukentrappen voldoen aan de professionele norm.

Is een keukentrap opvouwbaar.

Een keukentrap is inderdaad opvouwbaar of eigenlijk inklapbaar. Zo berg je hem handig op.